5. Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds

Inleiding

Een nieuw seizoen: heeft u Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds nodig?

De scholen zijn weer begonnen! Ook de eerste trainingen voor voetbal, hockey of judo, en de lessen voor muziek, toneel of dansen starten weer. Maar wat nu als een kind wil deelnemen aan sport of cultuur en dat thuis financieel niet mogelijk is? Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in onze gemeente maken dat wél mogelijk. Deze fondsen betalen (een groot deel van) de kosten voor een sportclub, zwemles of muziekles voor gezinnen met een laag inkomen. Ook overige benodigdheden, zoals een muziekinstrument of sportschoenen worden vergoed.

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten of muziekles te volgen. Het zelfvertrouwen en motivatie neemt bij kinderen toe als ze deelnemen aan sport en cultuur. Het verenigingsleven zorgt ook voor orde en regelmaat en vaak gaan de leerprestaties op school ook vooruit. Ouders met een kleine beurs kunnen hun kinderen ook laten meedoen, via het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds.

Kijk voor mee informatie en de spelregels op: https://www.jeugdsportfonds.nl/fonds/zuid-holland/

Aanbod

Voor het aanvragen van een bijdrage van het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds kunt u contact opnemen met de intermediaire van de gemeente Korendijk: 

Nathalie Nuij

Straatcoach/Jongerenwerker 

Gemeente Korendijk 

 

06 17 57 89 81 

nathalie@vrwelzijn.nl